Theorielessen.Na het Theorieexamen bij het CBR

Wij hebben twee mogelijkheden om uw theorielessen rijbewijs B te volgen. Ten eerste de standaard theorielessen bij ons op locatie, volgen. Ook is het mogelijk om een spoedcursus theorie te volgen. Dit houdt in dat wij u in een dag klaar stomen voor het theorie examen. U krijgt dan zoveel mogelijk informatie en examen toetsen op een dag, dat u dit moeilijk zult vergeten. Het maakt voor deze cursus niet uit of u moeilijk of makkelijk leert, het succes is bij deze cursus duidelijk groter als bij enkelvoudige lessen volgen.

Naast de spoedcursus autotheorie in 1 dag, geven wij bij de pakketten autorijles, een dag in de week gratis theorielessen in ons eigen theorielokaal.

Hoe geven wij theorielessen?voorbeeld theorie vraag in onze theorielessen

Onze theorielessen worden gepland met onze leerlingen zodat iedereen kan komen. De theorielessen duren gemiddeld 2 uur, In deze theorielessen gebruiken wij up to date online examenvragen op een groot beeldscherm. Deze vragen worden wekelijks geupdate door onze leverancier. Hierdoor kunnen wij onze leerlingen garanderen dat de vragen niet verouderd zijn. Iedere les gaan we alle vragen klassikaal behandelen en kunnen de leerlingen vragen stellen en worden deze uitgelegd door onze gecertificeerde leraar.

Theorie-examen.

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Als je daarvoor slaagt, ontvang je een uitslagformulier. Je mag alleen theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent, maar je kunt al een datum aanvragen een paar maanden voordat je 16 jaar wordt.voorbeeld theorie vraag2 in onze theorielessen

Het theorie-examen bestaat uit 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Je moet 35 vragen goed beantwoorden. De vragen worden mondeling gesteld aan de hand van beelden van verkeerssituaties op grote tv-monitoren. Je kunt de vragen ook meelezen. Je beantwoordt de vragen met drukknoppen in de tafel. Verder worden er 25 gevaarherkenningsvragen gesteld hiervan moet je er 13 goed beantwoorden.

Het examen duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de informatie vóór de examenvragen. Daarna stelt de computer in ongeveer een kwartier de uitslag vast. Als je klaar bent, krijg je een uitslagformulier met daarop per examenonderwerp het aantal vragen dat je goed, fout, te laat of niet beantwoord hebt. Daarnaast staat een lijst afgedrukt met alle examenonderwerpen. Dit uitslagformulier is anderhalf jaar geldig.

 

Bij deelname aan het theorie-examen moet je de volgende documenten overhandigen:Theorielessen in leslokaal leerlingen rijbewijs B Autorijschool Frank van der Veen

  • De theorieoproepkaart, ingevuld en ondertekend (deze kun je tegen betaling verkrijgen bij onze rijschool)
  • Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs

 

Examen in andere talen.

Het CBR neemt ook theorie-examens voor de personenauto af in het Engels en het Turks. Dat gebeurt met een hele groep kandidaten tegelijk. Je moet hiervoor vooraf reserveren. Daarnaast kun je individueel een examen afleggen met behulp van een tolk, die je zelf moet inhuren. Voor een theorie-examen in een andere taal en een individueel examen betaal je een toeslag aan het CBR.

 

Heb je nog vragen, dan kun je hiervoor altijd contact opnemen met onze rijschool.

Frank van der Veen
Ik ben een gediplomeerd autorijschool instructeur met CBR certificaten. Ik geef vooral begrijpend les en probeer iedereen rustig en met een beetje humor, autorijles te geven. Mijn doel is jouw zo veilig mogelijk aan het verkeer deel te laten nemen. Daarnaast streven wij er samen naar om jouw in een zo kort mogelijke tijd, je rijbewijs te laten halen. Neem eens een proefles en ervaar een leuk lesuur. Groeten Frank van der Veen.
Frank van der Veen

Latest posts by Frank van der Veen (see all)